Devam eden katarakt operasyonlarımız için Nijer’in başkenti Niamey’e 700 km uzaklıktaki Tessaoua şehrinde bulunduk.
Afrika’nın en fakir ülkelerinden biri olan Nijer, sağlık çalışmalarının çok geride kaldığı bir ülke. Doktor bulmak zor, bulunsa dahi maddi yetersizliklerden dolayı tedavilerin karşılanması güç. Maddi olarak zor durumda kalan 20 katarakt hastasının ameliyatlarını gerçekleştirdik ve gözlerinin sağlıkla açılmasına vesile olduk.
Tekirdağ’da Bir Çanta Mutluluk projesi ile 300 TL değerindeki bayramlık kıyafet çeki ve çanta içerisindeki hediyelerin dağıtımı ile 160 çocuğumuza ulaştık.
500'den fazla aileye gıda, battaniye, çadır, ayakkabı, mont, kışlık kıyafetler, mutfak eşyaları, tüp ve ocak gibi eşyaları teslim ettik.
Ülkemizin sınıra yakın köylerindeki ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştık. Kırtasiye çantaları ve eşofman takımlarıyla yeni eğitim yılına beraber hazırlandık.
Acil yardım kapsamında, gıda güvensizliği yaşayan bölge halkına erzak kolileri dağıttık.
Desteklerinizle Gana’da 4000 kişiye hizmet veren 2 pompalı, 6 elektrikli su kuyusunun açılışını gerçekleştrdik.